tiistai 13. joulukuuta 2011

13.12.

Hoi ja hei!


Tiesitkös muuten, että työssäoppimisjakson ja harjoittelun voi tehdä myös ulkomailla! Tämä on ainakin minulle aika uusi juttu. Itse en ole ikinä käynyt Suomen ulkopuolella, joten aika jännältä tuntuisi tuollainen ulkomailla töiden tekeminen. 


Se on kuitenkin helppoa, kunhan muistaa olla ajoissa mukana ja suunnitella matkansa hyvin. Ulkomailla voi tapahtua kaikenlaista! Tällainen työssäoppiminen ja harjoittelu on ammatillisten opintojen kanssa samassa ja näin ollen oppilaitos tukee sitä. Määrä riippuu ihan oppilaitoksesta.

Valloitetaan yhdessä maapallo!
Minulle ihan uusi juttu oli se, että oppisopimustakin voi mennä puuhailemaan ulkomaille! Euroopassa joissain maissa ammatillinen opetus järjestetään oppisopimusmaisesti, joten työn ja koulutuksen hankkiminen ulkomailta vaatii meiltä tallustajilta vain kielitaitoa ja hieman aktiivista etsimistä! Tässä auttavat kyllä menomaiden koordinaatiopaikatkin!


Jos joku minulta kysyy, niin ulkomailla töiden tekeminen olisi suunnattoman mielenkiintoista. Siinä sitä oppii jos jonkinmoista ihan toisesta kulttuurista ja kielitaitokin karttuu paremmin kuin koskaan tonttukoulussa. Jos alkoi kiinnostamaan, niin klikkaappa linkistä: http://maailmalle.net/etusivu  Sieltä löytyy kaikki tarpeellinen tieto!


Mihin maahan sinä tahtoisit lähteä töihin ja miksi? Kommentoippa rohkeasti!

Muuten: Hyvää Lucian päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti