sunnuntai 11. joulukuuta 2011

11.12.

Moikka!


Olen tässä edelläkin jo katsellut näitä vaihtoehtoja siihen, että miten voisi korotella peruskoulun arvosanojaan ja muutenkin päästä sinne, missä tahtoo jatkaa koulussa. Lukiostartista tuossa juttelinkin jo vähän aiemmin ja nyt ajattelinkin hieman jorista teille kymppiluokasta.

Kymppiluokkahan on niille, jotka ovat lopettaneet jo peruskoulunsa, mutta eivät jostain syystä saa uutta opiskelupaikkaa. Se mikä erottaa kymppiluokan ammattistartista ja lukiostartista on se, että kymppiluokalla ei erityisemmin keskitytä mihinkään jatko-opiskelupaikkaan vaan se on peruskoulun jatko-opetus. 


Kymppiluokka antaa aikaa etsiskellä sitä omaa alaa ja koulua. Kuten ammattistartillakin, niin sielläkin voi tutustua työelämään ja koulutusvaihtoehtoihin, korottaa arvosanojaan ja parantaa mahdollisuuksia päästä opiskelemaan.


Myöskin erottavana tekijänä lukio- ja ammattistarttiin on se, että kymppiluokalle voi hakea vain samana tai seuraavana vuonna peruskoulun päättötodistuksen saamisesta. Kesto on kumminkin sama ja paikkana toimii peruskoulut ja kansanopistot ja jotkin ammatilliset oppilaitoksetkin.
 

Jos sinua alkoi kiinnostaa niin katsoppa vaikka täältä lisätietoa:
http://www.opiskelijaksi.net/opiskelupaikat/valintoja-tukeva-koulutus/kymppiluokka

Hyvää kolmatta adventtia!


Huomenna onkin sitten vuorossa hieman menovinkkejä! Käyppä katsomassa ja kertomassa omat menovinkkisi joululle! Nähdään siis taas huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti