lauantai 10. joulukuuta 2011

10.12.

Moikka jälleen!


Käväisin tuossa juttelemassa vähän meidän Korvatunturin sairaanhoitajan, Hoitsu-tontun, kanssa. Minua nimittäin kovasti kiinnosti se, että miten pääsee oikein hoitamaan meitä sairaita tonttuja ja millaista se työ oikein on. Tällaista päätin sitten kysyä häneltä:

Minä Tasku-tonttu ja Hoitsu-tonttu
 
Mitäs kaikkia koulutuksia sinä olet käynyt?
"No mie oon käyny ensin merkantiksi kauppaoppilaitoksessa. Sitten lähihoitajaksi ammattiopistossa ja nyt sairaanhoitajaksi ammattikorkeakoulussa."


Miksikäs päätit kauppaoppilaitoksen jälkeen lähteä ihan eri alalle?
 "Mie kävin kauppiksen niin huomasin, että työnsaanti ilman työkokemusta on melko hankalaa ja toisaalta tahoin myös tehä työtä josta on selkeästi hyötyä jollekkin. Sit opiskelin lähihoitajaks (mielenterveys- ja päihdetyö), tein töitä alalla jonkun aikaa ja semmonen oma kunnianhimo sitten ajoi jatko-opiskeluihin sairaanhoitajaks."


Mikäs on sellainen lempijuttu työssäsi?
"Ihmiset. Asiakkaat ja niitten kohtaaminen on oikeestaan se lempijuttu. Toisen ihmisen maailmankatsomuksen ymmärtäminen ja hyväksyminen. Se ei oo aina äärimmäisen helppoa, mutta se antaa aika paljon itellekkin."


Missäs kaikkialla oot ollu töissä ennenkuin tulit Korvatunturille?
"No tuota aikoinaan toimistotöitä tein hetken säkkivälineellä. Sitten lähihoitajana oon ollu töissä monessa eri työssä vammais- ja mielenterveyspuolella, pisin pätkä kumminkin lastenkodissa
jossa olin viitisen vuotta. Nyt sairaanhoitajana sairaalassa niinkun kunnon sairaanhoitajan kuuluu. Jatkossa ehkä mieluiten tekisin psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanottotyötä."


Minkäs vinkin antaisit, että pysyisi terveenä ainakin joulupukin tuloon asti?
"Kannattaa liikkua ulkona valosaan aikaan ainakin tunnin päivässä."

Onko sinulla jotain vinkkejä, jonka avulla flunssa pysyy tiessään?
Kerro se kaikille kommentilla! Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti