maanantai 19. joulukuuta 2011

19.12.

Moi!
Käsityöläisen ammatti on minusta hyvin mielenkiintoinen ja luova. Kävinpä siis Korvatunturin käsityötonttu Neule-tontun luona juttelemassa hänen työstään.


Meinasin kadota Neule-tontun työhuoneeseen!
Millaisia koulutuksia olet käynyt?
“Oon yrittäjyysvalmennuksessa missä pitäisi oppia kaikki yrittämiseen kuuluvat niksit.
Oon vasta alkamassa yrittäjäksi. Ja sit tässä sivussa koetan tehdä tekstiilialan ammattitutkintoa näyttökokeena.”

Miten päätit lähteä tekemään käsitöitä työksesi?
“Siinähän kävi silleen, että miun vaatekaappiin ei enää mahtunut mitään. Ni kun kuitenkin on sellainen sisäinen pakko ommella ja neuloa koko ajan, ni arvelin sit tehdä muillekin.
Lisäpontena tähän toimi tutuilta ja ystäviltä saatu positiivinen palaute käsitöistäni, toki.”

Mistä tykkäät eniten siinä, mitä teet?
“Kivointa on ehkä se, kun näkee oman työn jäljen, sen kun jostain onnettomasta, hylätystä lankakerästä tuleekin kaunis huivi, tai poloisesta tilkkukasasta ihana korsetti. Son se "minä tein tämän"- juttu joka miua eniten miellyttää. Toki sekin on ihanaa, kun näkee jonkun ilahtuvan jostain minkä olen tehnyt. Mutta kivointa on se kun näkee mitä kaikkea omin käsin saa aikaan.”

Onko sinulla paljon töitä tarjolla ja miten saat itseäsi esille?
“Yritystähän en ole vielä virallisesti perustanut, joten asiakaskuntaakin on vielä niukanlaisesti. Mainonnassa keskityn lähinnä internetiin. Facebook, blogger ja erinäiset keskustelupalstat toimivat tehokkaana väylänä asiakkaiden tietoisuuteen. Tällä hetkellä teen lähinnä varastojen täyttötyötä, jotta yritystä perustaessa on jotain, mitä myydä. Toki joululahjatkin työllistävät tähän aikaan vuotta.”

Onko sinun mielestä pakko kouluttautua uran takia?
“Itseoppineenakin voi menestyä, varsinkin yrittäjänä. Pakollista se ei ole, mutta ammattitutkinto avaa monia ovia, ja antaa yrittäjästä paremman kuvan.”

Millanen on siu mielestä kaikkein kivoin joululahja ja mitä olisi helppo tehdä ja ehtisi vielä ennen joulua?
“Minusta kivoin joululahja on lankakerä, tai kankaanpala. Huopatonttuja ehtii vielä askarrella kokonaisen armeijan. Huovasta taitellaan tonttulakki sekä vartalo, jotka liimataan palloon kiinni. sitten vain piirretään iloiset kasvot. Tarvitaan styrox-pallo, punaista huopaa, liimaa sekä tussi.”

Oletko sinä tehnyt koskaan itse joululahjoja? Mitä kaikkea?

2 kommenttia:

  1. Lahjojen tekeminen on kivaa, se vaan pitäis muistaa aloittaa ajoissa... :) Mä oon tehnyt ainakin semmoisen karkeilla täytetyn "joulusukka"-kalenterin yhdelle tärkeälle ihmiselle (lasken sen joululahjaksi vaikka annoin sen tietenkin jo 1. päivä) ja askarrellut omia painatuksia esim. tyynyliinoihin. Ja virkannut aika monta kaulahuivia.

    - Sini

    VastaaPoista
  2. Kyllä olis mukava saada työkseen tehä sitä mistä tykkää vaikka nyt nää käsityöt tai kutominen. Mutta omien töiden markkinointi kantsii suunnitella ja tehä sitten kunnolla. Minäkin olen neulonut kaulaliinoja lahjaksi. ja sitten olen tehnyt nukkekodin, pahvisen, mut kumminkin:-)

    - helen -

    VastaaPoista