keskiviikko 21. joulukuuta 2011

21.12.

Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella, namusia ripusteltu onpi kuusen oksilla..

Minun perheelläni on jouluvalmistelut kyllä jo täysillä käynnissä! Varsinkin äidilläni on kova kiire, kun hän paistaa torttuja ja paketoi lahjoja työn ohella. Meidän lapsien tehtävänä on siivota, tiskata ja koristella talo. Tänään on vuorossa kuusen haku läheisestä metsästä. Lähdemme me pojat eli minä Tasku-tonttu, veljeni ja isäni hakemaan sitä. Onneksi hanki ei ole vielä kauhistuttavan korkea, niin ei ole yhtä vaikeaa kantaa kuusta kuin viime vuonna.

Meillä on myös paljon harjoituksia joulujuhlaa varten, joka pidetään aatonaattona täällä Korvatunturilla. Kuulun sekä Korvatunturin kuoroon että näytelmäkerhoon, joten on paljon harjoiteltavaa ja muistettavaa. Koko Korvatunturi kokoontuu ylihuomenna juhlimaan joulua. Jouluaattona ei kukaan ehdi kokoontua, sehän on kuitenkin työpäivä. Muutenkin joulua juhlitaan kotona joko aatonaattona tai joulupäivänä. Meidän perheessä tärkein päivä on joulupäivä.

Sainpas tänään pakattua suurimman osan perheen lahjoista!
Joulupäivänä perheemme vanhin lapsi, siskoni Talvikki, tulee kaukaa etelästä luoksemme - hän on ollut siellä tiedonhakutehtävissä Joulupukille eli katsonut, ketkä Helsingin lapsista ovat olleet kiltisti. Myös minä olen ollut paljon poissa tänä joulukuuna kotoa, joten on mukava rauhoittua itsekin silloin perheen kanssa syöden ja jakaen lahjoja.

Itse odotan innolla jo joulua ja kaikkea sitä, mitä se sisältää. Yhdessäoloa, lämpöä ja ruokaa. Entäs sinä? Mitä sinun jouluusi kuuluu?

2 kommenttia:

  1. Lahjat tietysti paketoidaan viimeisenä yönä. Aattona sitten joulupuuro aamulla, joulusauna, jouluateria perheen ja isovanhempien kanssa. Ja hupsista, joulupukki tulee heti ruoan jälkeen. Loppuilta luetaan ja lei-ki-tään :)

    -Pia

    VastaaPoista
  2. Minä odotan melkein eniten perinteisiä aamuyöhön asti jatkuvia lautapelailuja serkkujen kanssa sitten aattoiltana... :) Ja tietysti kaikkia jouluherkkuja!

    Anna

    VastaaPoista