sunnuntai 4. joulukuuta 2011

4.12.

Tässäpä vähän infoa lukiostartista, minulle Tasku-tontulle tuli tämä kyllä ihan uutena juttuna!
Eli siis lukiostartti? Se on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneet lukio-opetuksesta. Voit olla siis jo lukiossa opiskeleva, joka haluat vähän kertailla tai saada lisätukea jossain oppiaineessa. Tai sitten, jos sulla ei ole peruskoulun jälkeen opiskelupaikkaa ja haluat korottaa peruskoulun arvosanoja sekä muutenkin vahvistaa tietoja ja taitoja, joita olet sieltä saanut, lukiostartti voi olla sulle kätevä paikka! Lukiostartin käytyään opiskelija on ainakin kahtena edellisenä vuonna saanut 3 lisäpistettä seuraavaan yhteishakuun.

Tampereella lukiostartti toimii Tampereen aikuislukiolla. Alussa tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa käydään läpi mm. aikaisempi koulumenestys, ja missä tarvitsisi erityisesti tukea. Opetusta annetaan tosi laajasti. Elämä myöskään ole pelkkää luentoa - opetussuunnitelmaan kuuluu myös kuvista ja liikuntaa :)

Lukiostartin voi aloittaa koska vain kesken vuottakin, mutta parhaiten hyödyn saa irti kun aloittaa heti syksyllä. Syksyllä 2011 ilmoittautuminen oli siinä elokuun puolivälissä. Opiskelijat valitaan haastattelujen perusteella. Startin käytyään saa todistuksen siitä, mitä opintoja siellä on suorittanut ja jos on hienosti saanut korotettua perusopetuksen päättötodistuksen arvosanoja, saa todistuksen tästäkin.
 
Tääpä kuulosti ihmeen hyvältä jutulta! Tuossa alla pari linkkiä, mistä nämä tiedot bongasin - sieltä löytyy vielä laajemmin tietoa. Tuliko tämä sulle uutena juttuna vai tiedätkö ehkä jonkun, joka on lukiostartin käynyt? Millasia kokemuksia heillä on ollut? Kommentoi alle!

LUKIOSTARTTI
http://www.aikuislukio.tampere.fi/perusaste.html
LUKIOSTARTIN OPAS
http://www.aikuislukio.tampere.fi/ls_opas.pdf


Huomenna onkin jotain juttua kokeista! Muista tsekata!


Ja hyvää toista adventtisunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti