tiistai 6. joulukuuta 2011

6.12.

Minäkin laitoin ikkunalle itsenäisyyspäivän kynttilän!
 
Heipä hei! Tänään on itsenäisyyspäivä, joten minä Tasku-tonttu ajattelin kertoa teille meidän perheemme itsenäisyyspäivästä! Olemme aina viettäneet itsenäisyyspäivää perinteisissä merkeissä. Äitini Tomera-tonttu sytyttää aina kynttilät mökkimme ikkunaan. Ne palavat siinä nätisti ja tuovat valoa Korvatunturin kaamokseen. Kaikki minun ukkini ja mummini ovat veteraaneja (tontut ovat vakoiluhommissa aikasen hyviä!) ja kertovat meille nuoremmille tarinoita ajasta, jolloin emme olleetkaan itsenäisiä. Yksi ukeistani valitettavasti siirtyi jo tunturista seuraavaan toissavuonna, joten kävimme viemässä hänen haudalleen kynttilän muistoksi aiemmin tänään.

Isäni tonttu Torvinen on seisonut koko päivän tänään vartiossa sankarihaudoilla. Kun hän pääsee kotiin, niin sitten syödään puuroa ja lientä ja kaikkea muutakin. Ja juodaan glögiä. Siitä minä tykkään! Lämmittää massussa mukavasti. Myöhemmin sitten katsellaankin, kun presidentti Halonen on viimeistä kertaa kättelemässä linnan vieraita. Saisin katsoa juhlat loppuun mutta en koskaan jaksa ihan viimeisiin tansseihin asti. Mielenkiintoisin osuus onkin minun mielestäni kättelykohta. Ammattinikin puolesta tykkään tiirailla, ovatko kaikki varmasti kilttejä rouva Presidentille!

Kommentoippas ja kerro omasta itsenäisyyspäivästäsi!

2 kommenttia:

  1. Mulla ei ainakaan oo mitään sen kummempia itsenäisyyspäivän perinteitä, paitsi Linnan juhlat on ihan pakko nähdä! Pukujen arvostelu kavereiden tai siskojen kanssa on just kivointa, ja samalla voi juoda glögiä ja herkutella, vapaapäivänä kun on aikaa vaikka leipoa jotain hyvää :)

    T. Telma Varustamo

    VastaaPoista
  2. ☑ Kommentti kommentoitu

    T. Toni R.
    startista

    VastaaPoista